Nieuws

Geplaatst op 11 maart 2009
Nachtwezens opent compilatie-cd Track13

"Geen X-factors, geen 'van dik hout zaagt men planken' en zeker geen dertien-in-een-dozijn, maar wel echt ongetekend talent en volop ruimte voor experiment en avant-garde! Van elektronica, noise, improv, jazz tot gitaar en singer-song." Zo kondigt het tweemaandelijkse magazine Gonzo (circus) de door hun samengestelde compilatie-cd Track13 Vol.2 aan. Nachtwezens heeft de eer gekregen om de A-kant van deze mooie dubbel-cd te openen met het nummer 'Een Opgeschud Kussen'.

Verdere info over dit project in de nieuwsblog van Gonzo (circus): "De eerste succesvolle, intussen uitverkochte Track 13-cd bleek een mooi visitekaartje te zijn voor de debuterende bands én een bron van inspiratie voor programmeurs. Ook deze tweede Track 13-dubbelcd biedt een overzicht van de nieuwste avontuurlijke muziek uit alle hoeken van Nederland: van Nigtevegt tot Winsum en van Amsterdam tot Heerlen. De tracks werden voor deze editie geselecteerd in samenwerking met de Utrechtse organisatie Simuze.org, die kwaliteitsvolle rechtenvrije muziek promoot.

Track 13 Vol. 2 is bovendien prachtig geïllustreerd door de jonge Groningse Mara Piccioni, die zich al eerder liet opmerken door haar zeer eigenzinnige posters en flyers voor bands en muzikanten. Track 13 is een initiatief van Gonzo (circus), het tweemaandelijkse tijdschrift over vernieuwende muziek en cultuur. Op de Mind The Gap-cd's die bij elke editie gratis worden gevoegd, is de 13de track afwisselend voorbehouden aan een Vlaamse en Nederlandse band.

Track13 is alleen verkrijgbaar samen met Gonzo (circus)#92 en Mind The Gap#79 in de betere dagbladhandel en cdspeciaalzaak."

Meer informatie en tracklisting: www.gonzocircus.com/track13

<< Terug naar het nieuwsoverzicht