Nachtwezens

Nachtwezens is een alternatieve rockband die Nederlandstalige poëzie met muziek combineert. In plaats van de teksten in de vorm van rap of zang te brengen, kiest Nachtwezens ervoor om de gedichten gewoon gedichten te laten zijn: ze worden uitgesproken zoals bij een voordracht.

Alle muziek is op basis van dit concept geschreven en gearrangeerd. De teksten zijn leidend voor zowel de sfeer, de intentie als de structuur van de muziek. Geen standaard popsongs met afwisselende coupletten en refreinen, maar composities die een ontwikkeling doormaken die verbonden is met de gedichten. Uitersten worden niet geschuwd: van ingetogen melancholie tot uitbundige rock. Geen muziek voor de mainstream, maar voor liefhebbers die zich mee durven te laten voeren door composities die zich niet zomaar stuk laten luisteren.

Nachtwezens speelde onder andere live op: De Parade, Festival Mooie woorden, Het Poëziecircus en Back Alley Poetry. Eind 2007 presenteerde de band de cd: De Dans van Pepita. In maart 2009 verscheen een van de albumtracks als openingsnummer op de compilatie-cd Track13 Vol.2 van het vernieuwende muziektijdschrift Gonzo (circus). Meer info >>